Beneficiile desenatului pe pereti

 

Cu siguranta este mult mai comun ca cei mici sa deseneze sau sa se joace stand pe scaun, pe orizontala la masa sau pe jos. Cu toate astea, suprafetele verticale aduc multe beneficii copilului tau si ii ofera posibilitatea de a-si dezvolta abilitati motrice, ceea ce nu putem spune despre statul la masa.

Iata care sunt cateva dintre avantajele suprafetelor verticale de lucru:

  1. Imbunatatesc postura si intaresc muschii spatelui. Ca sa se poata juca pe o suprafata verticala, copilul trebuie sa-si mentina spatele drept si va avea o postura mult mai buna.
  2. Stabilitate umar-cot. Cand se uita la o suprafata verticala, copilul observa mult mai bine cand greseste ceva si poate corecta si revizui imediat ce a facut. Iar asta imbunatateste vizibil abilitatile de observare si de desenare ale copilului. Tot timpul petrecut în lucru și refacere îi întărește mușchii brațului și spatelui pentru a construi o mai bună stabilitate a mainii, ceea ce mă aduce în punctul meu următor.
  3. Felul cum tine creionul si intarirea incheieturii mainii. Desenand o suprafata verticala, copilul isi antreneaza incheietura mainii mult mai eficient, tinand astfel bratul in pozitie corecta. Astfel va tine obiectul de scris mai bine si corect si va invata mai usor sa scrie atunci cand va veni momentul.
  4. Abilitati motrice. Atunci cand lucreaza sau deseneaza o suprafata verticala, copilul nu va sta niciodata in aceeasi pozitie mult timp. Se ridica, se apleaca, ingenuncheaza si lista poate continua. Isi foloseste tot corpul pentru aceasta activitate.
  5. Coordonare bilaterala. Daca de exemplu trebuie sa coloreze in contur, sau sa se joace cu piese pe o tabla magnetica, acest exercitiu presupune o foarte mare concentrare si, desi pare usor pentru noi, pentru copii este extrem de util in a-si cunoaste mana dominanta si cum sa treaca de linia mediana a corpului. Acestea sunt abilitati esentiale care il ajuta in viata de zi cu zi in activitati de genul legatul siretului, incheiatul bluzelor sau cand se intind sa ia ceva de pe masa.
  6. Coordonarea mana-ochi si orientarea in spatiu. Scrierea sau desenatul pe planuri verticale aduce suprafata mai aproape de ochi. Astfel copilul isi focalizeaza atentia asupra imaginii din fata si, prin urmare, imbunatateste atat concentrarea, cat si durata de atentie.
    Această apropiere permite, de asemenea, o înțelegere mai practică a direcțiilor, cum ar fi în sus și în jos, la stânga și la dreapta, în timp ce purtati conversații despre desenul lor pe parcursul întregului proces.
  7. Dezvoltare cognitiva. Cei mici dezvolta abilitati simbolice de gandire, invata sa asocieze obiectele cu diverse imagini pentru a da sens lumii in care traiesc. Creierul lor se dezvolta in aceasta perioada pentru a crea propriile lor perceptii despre viata.
  8. Suprafata mare de acoperit. Daca aveti doi copii, ar putea fi o activitate care sa-i tina ocupati pe amandoi o buna bucata de vreme. In felul acesta dezvolta lucrul in echipa si iti dau si tie un moment de respiro.

Daca ai un mic artist in casa, caruia ii place sa deseneze si sa mazgaleasca peretii, noi venim in ajutorul tau cu cateva modele de tapet pe care cel mic le poate colora. Un peisaj de poveste cu printesa, castel si iepurasi; o strada cu cladiri frumoase si baloane pe cer; masinute de tot felul; animale simpatice care pot fi colorate de cate ori vrea si vor urma, desigur, si altele. Camera copilului tau se poate transforma in atelier de creatie si, dupa cum ai citit mai sus, acest lucru aduce si extrem de multe beneficii.

Item added to cart.
0 items - lei