Camera copilului

Stim cu totii cata importanta trebuie sa-i acordam copilului nostru, dar mai ales camerei acestuia. Fie ca urmeaza sa deveniti parinti, ca va mutati sau ca pur si simplu redecorati, sunt o multime de aspecte la care trebuie sa fiti atenti atunci cand decorati camera copilului. Cel mai important este sa pastrati armonie intre latura creativa si utilitatea camerei. Daca esti in pana de idei sau ai nevoie doar de un mic ajutor, avem noi cateva sfaturi si sugestii pentru decorarea camerei de copil.

Specialistii recomanda sa fiti foarte atenti la compozitia materialelor folosite in camera copilului. Pentru siguranta lui, evitati sa folositi sticla. Singura recomandata dupa varsta de 3 ani este oglinda pentru ca ii ajuta sa se priveasca atunci cand se imbraca. Dar si aceasta sa fie foarte bine prinsa in perete. Etajerele ar trebui montate cat mai sus. De asemenea tablourile sa fie compuse din MDF vopsit cu vopsea pe baza de apa si protejate cu folie din plastic, nu cu geam.  Peretii zugraviti cu vopsea non-toxica, sau tapetul  sa contina cerneala fara substante toxice de genul metalelor grele, compușilor volatili sau hidrocarburilor aromatice si sa nu emane mirosuri.

Se recomanda reamenajarea camerei in jurul varstei de 3 ani. Copiii la aceasta varsta incep sa fie atrasi de povesti, asadar puteti crea o poveste din camera copilului dvs, folosindu-va de decoratiuni tematice. Printese, masini, jungla, animale…totul intr-o frumoasa armonie. Desigur aici trebuie implicat si copilul. Intrebati-l ce culori ii plac, care sunt personajele preferate, si tineti cont si de culorile desenelor respective, de nuantele acestora ca sa-i creati mediul perfect.

 

 

 

 

Item added to cart.
0 items - lei
Miaki